top of page
Снимка на автораТаня Петров

Семинар "Лекота“ 04.04.2023! Или възможно ли е да живеем лек и спокоен живот в напрегнати времена?


Лекота с Таня Петров.

Някои от читателите на "Песъчинки" знаят, че съм живяла в Доминикана. Какво кара една жена, далеч от пенсионна възраст, да отиде да живее на тропически остров, където безгрижието е издигнато в култ, а лекият живот е култура? Търсене на нещо, предполагам. Дълбока липса, която не съм била в състояние да запълня по друг начин.

Но когато се наложи да се върна, разбрах, че перспективата ми е тотално объркана. Разбрах, че не е било нужно да бягам и да търся сенките на палмите и синьото на вълните, за да живея с радост и лекота.

Обяснявам. Преди често съм си казвала:

  • Ще бъда щастлива и доволна, когато имам достатъчно пари, за да си позволя всичко, което ме кара да се чувствам щастлива и доволна.

  • Ще бъда щастлива и доволна, когато постигна ето тази конкретна цел.

  • Ще мога да се грижа за себе си и да се наслаждавам повече на живота, когато ми се отвори повече свободно време и ангажиментите ми намалеят.

  • Бих живяла по-спокойно и безгрижно, само да не беше светът толкова страшно и несигурно място, пълно с отговорности и мизерии.

Когато се върнах в България, спрях да въртя тази плоча в главата си. Стана ми пределно ясно, че мога да бъда щастлива и доволна и без да се налага да променям средата си.

Само с няколко мозъчни намествания и известна доза осъзнатост, успях да почувствам щастието и лекотата, което съм преследвала през целия си живот. Преди две седмици един приятел ме попита как бих живяла, ако изведнъж Вселената струпа върху главата ми невъобразимо количество пари. Мислих, мислих и отговорих "Бих живяла по абсолютно същия начин, само с по-голям размах!"

Да, сега живея точно както бих искала да живея. В мир със себе си, обкръжението си и с повече лекота. Правя това, което искам да правя и обръщам внимание само на това, на което искам да обръщам внимание.


Но това не се случва от само себе си. Има си начини и механизми за постигане.

Има начин да започнете да живеете истински, с лекота и вътрешно спокойствие, дори преди Вселената да ви е затрупала със злато и скъпоценни камъни. При това без особено усилие!



Точно на това съм посветила и семинара "Ключова дума: "Лекота"! Или възможно ли е да живеем лек и спокоен живот в напрегнати времена?".

Лекият живот не е някаква невъзможна цел.


Той е философия на живот и е вид луксозен бунт срещу борбите, които сме свикнали да водим в ежедневието си.

В Ключова дума: "Лекота“ ще преминем отвъд границите на стандартния съвет "поглезете се" и ще отидем там, където живот без ненужни неудобства, жертви или трудности...съществува!

Но внимание – тъй като обикновено хората свързват лекия и приятен живот с парите, е добре да уточним – това не е семинар, който ще ви учи как да изкарвате повече пари, за да сте в състояние да заживеете по-лек и щастлив живот.


Това е система от похвати, която ще ви помогне да получите лекота в живота си, ВЪПРЕКИ че:

  • Все още нямате достатъчно финансови средства, за да усещате, че можете да живеете спокойно и безгрижно.

  • Все още нямате достатъчно свободно време, за да си позволите безкрайни удоволствия и блажен мързел.

  • Все още не сте постигнали тази толкова желана и преследвана цел, за да се чувствате горди и удовлетворени от себе си.

  • Животът ви се струва прекалено хаотичен и несигурен, за да сте в състояние да почувствате спокойствие.


На този семинар ще получите съвсем реални, работещи и проверени съвети, как да постигнете лекота в живота си. И за да спазвате тези съвети не ви е нужно усилие, необходимо ви е само желание и отворен ум. Важно е да го уточним, защото все пак една от целите на този семинар, е ви научи как да спрете да полагате излишни усилия и сами да усложнявате живота си.


Семинарът ще се проведе в "Да! Органик" – пространство за изкуство и натурална храна.

Мястото е едновременно Арт-убежище и ресторант в центъра на София с гурме здравословна кухня, сред тиха бамбукова градина и картини.


Как да се запишете за семинара?

Таксата за семинара е 50 лева и включва похапване, минерална вода и материалите за семинара. Можете да я платите по банков път на следната сметка: IBAN: BG26RZBB91551015153104, като напишете имената си и основание "Лек живот". Местата са ограничени! Преди да направите превода на сумата, се обадете на 0885 805 490, за да ви потвърдим, че все още има свободни места и да резервираме мястото ви.

Чакаме ви на 04.04 (вторник) от 19:00 часа на ул.Алабин 22, в Да Органик. Ако ви е възможно, елате половин час по-рано, за да имате време да се настаните и настроите за "лекота"!


Статията е променена на 21.03.2023г.

161 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page