top of page

Мисли красиво!

Вселената чува всяка твоя мисъл. Мисли красиво!


Както знаете, когато ми омръзне да пиша за пътувания, обикновено започвам да философствам. Прибирам куфарите на тавана, изваждам някакви отдавна забравени джаджи от мазето и започвам...


Вчера имах много интересен разговор на тема "самосаботаж".


Самосаботажът е състоянието, при което мозъкът ни здраво се захваща за някакви стари спомени, навици, обстоятелства, мисловни модели и блокажи, и упорито не ни позволява да се преместим от зоната ни на комфорт. Обикновено саботираме възможността да заживеем по-радостно и в синхрон с истинските ни цели и желания, по съвсем незначителни причини.


Причините може да са незначителни, но затова пък резултатите са плачевни.

Искаме да направим нещо, за да постигнем нещо, с идеята това нещо да ни донесе щастие. Но някъде по пътя се губим, ставаме лениви, не искаме да свършим цялата работа, не искаме и не можем да понесем цялата отговорност и си намираме извинения да не направим това, което уж сме тръгнали да правим.


След това се чувстваме ужасно, защото не сме проявили упоритост и не сме положили достатъчно усилия, а така сме провалили собствените си шансове да бъдем щастливи... Само че според мен, проблемът идва от това, че първоначалната ни мотивация е сбъркана. А не, че имаме слаба воля...

Може би ако поставим магарето пред каруцата, а не обратното, нещата ще започват да ни се получават по-добре.


Повечето от нас смятат щастието за най-висша житейска награда. Бориш се, страдаш, напъваш се, за да може един ден да достигнеш заветното щастие. Но накрая осъзнаваш, че дори да си постигнал целта си, щастието някак си ти е убягнало. Бил си прекалено изморен и претоварен, за да го усетиш...


Но ако обърнем нещата? Какво ще стане ако осъзнаем, че има някои неща, които тук и сега, точно при тези обстоятелства, ежедневно и постоянно, ни правят щастливи? Какво ще стане ако се фокусираме върху нещата, които ни носят щастие не в бъдеще, а в сегашно време и решим да поканим повече от тях в живота си?

Аз мисля (а и даже съм го пробвала и зная, че работи), че ще започнем да вървим много по-леко по пътя си. Ще продължим напред, в правилната за нас посока.

Няма да чакаме това шавливо животно щастието най-накрая да ни падне в ръчичките. А ще го опитомим, ще го превърнем в домашно коте, всеки ден ще си го храним, ще си го галим по козинката и ще се наслаждаваме на мъркането му.

Дори най-големите скептици вече са наясно, че това, което мислим се превръща в наша реалност.

Затова да ви напомня. Мислете красиво! Вселената слуша мислите ви... Включете вътрешния си радар, идентифицирайте източниците на щастие в живота си и поканете повече от тях в ежедневието си.

Обещавам, ще сработи като магия. Без да се замисляте и без усилие на волята, ще поканите в живота си нови образи, друг интензитет на живот, емоции, работа. Ще поканите още щастие!30 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page