top of page

Двойственост, или енергии всякаквиВ последно време е много модерно жените да стимулират женската си енергия. Пълно е с книги, статии, практики, които настоятелно съветват нежната половина от човечеството да изоставят мъжкия модел "аз действам" и да го заменят с "аз чувствам". Да станат по-меки, по- ...знам ли какви, да кажем женствени и нежни.

Казват, че жените имат 80% женска и 20% мъжка енергия, а при мъжете е точно обратното. Аз обаче, май имам малко объркано съотношение. И повлечена от модните тенденции, реших, че ще работя по женската си енергия, пък да видим докъде ще я докараме. Признавам си, даже книга си купих на тази тематика! За мое оправдание, ще кажа, че беше на промоция...почти без пари.

Даже прочетох 2/3 от нея!

И спрях, защото се обърках.


Сега, на теория - колкото по-развита женска енергия имам, толкова по-щастлива трябва да бъда, животът ми да се развива по мед и масло и да постигам целите си без съпротивление. На практика обаче, "мъжът в мен" (нарочно слагам кавички), иска да изрита жената в мен по мекото й дупе, и да й каже "Ама я се стегни, пропиляваш десетилетни опити на жените да влязат равноправно в обществото. Пък и е толкова приятно и освобождаващо да се развъртиш като тазманийски дявол и да подредиш околните в редици." Да, много разговорлива мъжка енергия имам. Женската пасивно си мълчи. А уж жените говорели повече...


В крайна сметка стигнах до заключението, че нищо не разбирам от мъжко-женски енергии. Затова се порових в някои мъдри мисли написани ЗА жени, както и такива споделени ОТ жени.

И ми светна! Мъжете упорито настояват жените да влязат в женската си енергия. А жените много държат да останат в мъжката такава. Някаква война за надмощие се получава!

Аз, макар и непрочела цяла книга посветена на тематиката, отказвам да участвам във войни. Дори вътрешни такива. Ще трябва "жената с мекото дупе" и "мъжът с железния юмрук", вътре в мен, да се помирят.

Дори и да се наложи на "жената в мен" да отиде на фитнес и да си стегне глутеусите, а на "мъжът в мен" да сложи копринена ръкавица и да отпива чай от китайски порцелан на розички и вдигнато малко пръстче.

Съзнавам, че звуча странно, прекалено откровено и щипка налудничаво, но смятам, че е важно да кажа това, което казвам.


Поради две причини!

Първата е, че взех решение да започна да пиша книгата, за която много хора, от много време ме увещават. Тя също ще бъде пълна с откровения и "провокативна налудничавост" и определено няма да е туристически справочник.

Втората причина.

Преди време прочетох една мисъл, която ме втрещи. Буквално ме удари по главата, зашемети ме. Четох я много пъти и дълго време след това не можех да я забравя. Ето, казах си - това е истината!

Само не знаех по какъв повод да ви я напиша. Сега имам такъв:

"Как може да се очаква от жена да бъде щастлива с мъж, който настоятелно я третира като съвсем обикновено човешко същество."

Оскар Уайлд го е написал...

Това е, дано ме разбрахте, защото приключвам. А вие по повод Денят на бащата, можете да пратите оскар-уайлдовата мисъл на мъжете до и около вас.


И да им напомните, че вие изобщо не сте обикновени човешки същества. Вие сте жени! И е добре да се съобразяват с този факт. Само дано ви разберат!

22 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page